Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

No us feu grans, criatures

Editorial d'en Pep Cassany



Quan jo tenia sis o set anys, la mare donava voltes a la taula del menjador de casa, armada amb l'espardenya a la mà, cridant i buscant el forat que deixaven lliure les cadires per tal que, des d'un bon angle i amb un sol moviment de canell, l'espardenya llençada per sota la taula arribés de ple a la meva pell. No feia mal però picava. De ben segur una de grossa n'hauria d'haver fet o senzillament, amb tantes criatures corrent per casa, entre uns i altres li havíem acabat la paciència i per tant, que millor que una mica d'exercici per desestressar-se de tanta canallada.

Molt més tard, la primera cervesa a temperatura ambient tenia un gust amarg i uns efectes plaents. No comprenia, què de bo hi trobaven els meus amics, ja que després del primer quinto, en demanaven un altre.

Amagats, els més grans ens varen donar a tastar el tabac mentolat, per tal que no ens pudis l'alè, omplint per primer cop la meva boca de fum i provocant-me una tosseguera nerviosa per fer-los riure. Les primeres cigarretes eren un acte prohibit i més tard, una falsa condició per demostrar que t'havies fet gran.

El primer petó, furtiu, innocent.

Els estralls que et provoca la primera borratxera col·lectiva i com fer-ho per arribar a casa sense símptomes evidents que et delatin.

La sensació de llibertat que et provoca banyar-te nu en una cala amagada.

El poder que es desprenia del puny de gas d'una moto o l'adrenalina del pedal de gas d'un cotxe, et transportava i t'ajudava a descobrir on rauen els límits de la llibertat, convivència, l'amor o la mort.

El primer sexe que acarones amb els teus dits. Plaers ocults fins aleshores.

Saltar-nos normes i lleis, tot ila por de ser enxampats i, amb les conseqüències que això comportaria, i, aconseguint la satisfacció personal de no pagar per la malifeta. La mala consciència i els remordiments per transgredir l'ordre cultural establert t'alliçonen per a no tornar-ho a fer.

La primera feina i el seu primer sou. El poder dels diners a les teves mans. Vendre el teu temps i a canvi, obtenir l'objecte del teu desig.

Certament, mai no és tard, encara que fent-nos adults, perdem la innocència i per tant, la sensació i el plaer que ens provocava descobrir quelcom per primera vegada. Potser si, l'edat em delata però en tot cas, no he deixat mai de cercar el plaer de la primera vegada en què jo ... Vés a saber tot allò que em queda per descobrir.




Cap comentari

Desa el teu comentari