Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

El temps és relatiu


Un relat curt d'en Pep. El temps és relatiu


Arriba tard. Ell, un home que es posava nerviós davant la manca de puntualitat britànica, avui li ha tocat tornar a sentir a dir que anava tard. No li calia disculpar-se, tenia motius per la tardança. Quan tot va succeir, hauríeu d'haver vist les cares d'estranyesa dels amics. Una vegada li podia passar, però dos, ja eren figues d'un altre paner.

De resultes, la seva vida va canviar com un mitjó. Va començar a arribar tard a tot arreu i fins i tot, va de deixar de donar excuses ni fer trucades. Deixava de presentar-se en una trobada o l'altra amb la família i va donar-se que d'amics, pocs li'n quedaven.

Qui més el coneixien i estimaven, li deien el mateix. Vols dir que no vas molt tard?

Jo us diria que ara se n'adona i es resigna. Assumeix la seva responsabilitat i per tant, les conseqüències dels seus actes. No té massa paciència però aviat ho superarà. El temps ho posa a tot al seu lloc, o això diuen. Es fan grans.

Ha fet noves amistats, semblants a ell i les seves circumstàncies. Les antigues, hi ha vegades que prefereixen que no hi vagin, encara que ell ho té molt clar, tant li fot, tot va canviar i per tant, a qui no li agradi, que no el convidin. No deixa d'anar enlloc, encara que ja no va on sap que no els volen o si va allà on els conviden, marxa quan li dóna la gana o creu que es fa tard.

Va canviar de cotxe, de l'esportiu descapotable a l'utilitari de cinc portes. Ni es pot, ni vol córrer. Els dies en què cronometrava el temps que trigava a arribar d'un lloc a altra, han acabat. Molts a la seva edat, comencen una segona joventut on anar al cinema, a sopar amb els amics, viatjar o disposar lliurement del seu temps, és l'opció més habitual per a recuperar el temps perdut. L'home proposa i Déu disposa. Això li deien els seus pares.

El temps és relatiu i així ho argumenta. Qui no ho ha fet abans, ho farà després.

Quan de gran, tens fills petits, qui arriba a l'hora?




Cap comentari

Desa el teu comentari